Понеділок, 20.05.2024, 16:26

Робимо магістерську роботу

Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
stats
Пошук
Форма входу
Статті
7. Атомістичні вчення античності (Демокріт, Епікур, Лукрецій Кар)
Поняття субстанції у філософії
Матеріальне виробництво – основа існування і розвитку суспільства. Людина суб’єкт життєдіяльності суспільства.
Вимоги до написання тексту та оформлення курсової роботи
Філософія Стародавнього Сходу (Китай, Індія): загальна характеристика
Нові файли
наказ 1112 МОН
ДСТУ Б В.2.7-46-96. Будівельні матеріали. Цементи загальнобудівельного призначення. Технічні умови.
Головна » 2012 » Грудень » 06
Видатний російський фізик, лауреат Нобелівської премії В.Гінзбург в одному зі своїх останніх інтерв'ю підкреслив: «... майбутнє людства і Росії визначається наукою. За 400 років з часів Галілея, першого в сучасному розумінні вченого, у світі відбулися неймовірні зміни. Наука формує світ більшою мірою, ніж будь-яка інша область. Політикам необхідно це зрозуміти і підтримувати науку щедро і розумно ». Цей заклик перегукується з висловленням великого Луї Пастера: «Наука повинна бути самим піднесеним втіленням Вітчизни, бо з усіх народів першим завжди буде той, хто випередить інших в області думки і розумової діяльності». У мене ж складається враження, що далеко не всі поділяють цю думку, у тому числі - наші політики. У них свої турботи, і складно сподіватися, що в найближчі роки їм вистачить розуму зрозуміти, наскільки сумне майбутнє чекає суспільство, в якому наука та освіта залишаються без уваги його вождів.

Наважуся навіть сказати більше: всякий неупереджений спостерігач може легко переконатися, що, всупереч гучним словам, не наука, а лженаука в Україні розцвіла і міцно проторувала шлях у всі офіційні інстанції. Керівні органи підтримують і заохочують релігійні погляди, які фактично перетворилися на державні і не залишають осторонь ні середню школу, ні армію. Гороскопи, віщуни, шарлатани-цілителі і т.п. полонили екрани ТБ і так звані серйозні ЗМІ, а науковий світогляд і атеїзм шельмуються з усіх боків, не знаходячи підтримки у суспільстві. Виникає питання: ... Читати далі »
Переглядів: 1120 | Додав: ped4enko | Дата: 06.12.2012 | Коментарі (0)

Пошук
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту
  • чудові фото Полтава
  • статті про будівництво в Україні
  • Законодательство Украины
  • Кошториси - сметы будівельнику
  • хмарка магістра
    будівництво Організація управління капітальним Організація управління капітальним Організація управління капітальним Ринок кінцевої будівельної продукці креслення Плакат філософія Висновки суспільство джерела структура культура цивілізація науково-технічний прогрес Рецензія існування Правила оформлення МР природа ПЗ система проблема результат теоретично функція Наукові ступені Загальні вимоги техніка Людина Болонський процес практика істина магістр пізнання Форма категорії заперечення зміни якість діалектика розуміння розвиток звязки субстанція буття релігія наука теорія психоаналіз неопозитивізм позитивізм презентація життя Ірраціоналізм марксизм закон аспірантура докторантура міністерство Російська філософія стаття академія вимоги МОН аспирантура філософська концепція кант ідеали метод пізнання натурфілософія Філософія Середньовіччя Елліністична і римська філософія матерія і форма Сократ Атомістичні вчення Філософія Стародавнього Сходу німецька філософія середньовічна філософія
    © Pedchenko 2009-2024Хостинг від uCoz