Неділя, 28.04.2024, 09:09

Робимо магістерську роботу

Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
stats
Пошук
Форма входу
Статті
7. Атомістичні вчення античності (Демокріт, Епікур, Лукрецій Кар)
Поняття субстанції у філософії
Матеріальне виробництво – основа існування і розвитку суспільства. Людина суб’єкт життєдіяльності суспільства.
Вимоги до написання тексту та оформлення курсової роботи
Філософія Стародавнього Сходу (Китай, Індія): загальна характеристика
Нові файли
наказ 1112 МОН
ДСТУ Б В.2.7-46-96. Будівельні матеріали. Цементи загальнобудівельного призначення. Технічні умови.
Головна » 2011 » Січень » 26 » Цікаво знати. Наукові ступені в системі освіти США
22:28
Цікаво знати. Наукові ступені в системі освіти США

НАУКОВІ СТУПЕНІ В СИСТЕМІ ОСВІТИ США

Associate Degree (ступінь асоціатів)

Є проміжною ступенем між закінченням школи і ступенем бакалавра. Цей ступінь привласнюється після навчання за дворічною програмою коледжу і веде до отримання ступеня бакалавра після завершення двох додаткових років навчання.

Bachelor's Degree (ступінь Бакалавра)

У США перший етап вищої освіти (відразу після закінчення середньої школи) триває, як правило, чотири роки (за деякими спеціальностями, як, наприклад архітектура, потрібно вчитися 5 років) і, при успішному навчанні, закінчується отриманням ступеня Бакалавра (Bachelor's Degree). Навчання на цьому рівні називається по-англійськи undergraduate. Воно може бути розділене на два дворічних блоку з проміжною ступенем Associate. У цьому випадку, після перших двох років навчання у дворічному коледжі (де освіта коштує дешевше), можна поміняти навчальний заклад.

При отриманні Bachelor's Degree ви стаєте дипломованим студентом, так званим graduate student. Навчання на рівні вище undergraduate (після отримання Bachelor's Degree), має назву graduate (або postgraduate, що частіше використовується у Великобританії) і може закінчитися:
присвоєнням ступеня магістра (тривалість 1-2 роки);
присвоєнням ступеня магістра і подальшим докторських навчанням (ще 3 роки);
присвоєнням відразу докторського ступеня (не менше 4-х років)

Master's Degree (Ступінь Магістра)

Ступеня Магістра присвоюються не всіма вузами, але тільки тими, які мають відповідні програми навчання і пройшли необхідну сертифікацію. У сфері мистецтва, гуманітарних наук та інших чисто університетських напрямів, навчальні заклади дають ступінь Master of Arts (М. А.). У технічних галузях - Master of Science (MS). В університетських школах бізнесу студенти закінчують університет зі ступенем Master of Business Administration (MBA). Крім цього часто у назві мірою може бути предмет навчання, наприклад Master of Science in Electronics. Все це - академічні ступеня (academic degrees).

Існують також ступеня, у назві яких вказані вузькі спеціалізації. Це робиться для підтвердження високої професійної кваліфікацій і, як правило, вони не ведуть до більш високих наукових ступенів. Це - професійні ступеня (professional degrees).

Важливо знати, які наукові ступені можна отримати в тому чи іншому університеті і чи можна після цього вступити на навчання більш високого рівня.

Навчання на ступінь Магістра триває від одного до двох років, або від 30 до 60 залікових годин (credit hours). Credit hour - це одиниця виміру завантаженості студента заняттями. Номінально, кожен заліковий годину дорівнює одному академічному годині занять на тиждень протягом семестру. Але за деякими спеціальностями, студент може отримати 1 заліковий годину за 2 чи 3 щотижневих академічних годин практичних занять. До того ж це має на увазі ще кілька годин самостійної роботи (з її очевидними результатами у вигляді курсової роботи тощо). Лекції та практичні заняття з кожного предмету займають приблизно від двох до чотирьох академічних годин на тиждень. Студент на початковому періоді може, як правило, вивчати 3-4 дисципліни. Університети не встановлюють кордонів кількості курсів, на які може записатися студент, але плата за навчання нараховується залежно від кількості credit hours тих предметів, на які подав заявку студент. Тому, записуючись на курси необхідно розрахувати свої сили, щоб, потім, "проваливши" іспит, не втратити витрачені гроші, тому що оплата збирається на початку року за ті предмети, які студент збирається прослухати, а не за здані іспити. Залік ж йде за здані іспити. Однак, є такі дисципліни, залік по яких враховує кілька факторів, у тому числі - відвідуваність.

Щоб отримати ступінь, необхідно мати мінімум 30 credit hours cо середнім балом "В" (добре). Кількість занять в програмі навчання можна вибрати серед запропонованих академічним курсів. Крім цього, більшістю програм потрібно самостійна наукова робота (thesis) для отримання ступеня Магістра (це вимога залежить від спеціалізації і конкретного університету). Вона проводиться під керівництвом професора або ради професорів, які допомагають у виборі наукових програм. Тут студент повинен відрізнятися оригінальним мисленням і творчим підходом.

Doctoral Degree (Ступінь Доктора)

Навчання на ступінь Доктора веде до звання Doctor of Philosophy (Ph.D.) у галузі мистецтв, гуманітарних і технічних наук, або Doctor of Education (Ed.D.) в дисциплінах, пов'язаних з викладанням. Також є ще ряд спеціальних особливих докторських ступенів.

Основа докторських програм - самостійні наукові дослідження, які ведуть до захисту докторської дисертації.

Ступінь Доктора є наступною ступенем після ступеня Магістра. Однак у США можна стати доктором без отримання ступеня магістра. У деяких вузах є програми навчання на ступінь Доктора без проміжного присвоєння ступеня Магістра. Відповідно тривалість таких програм більше, ніж тривалість програм для тих, хто вже має ступінь Магістра. Є також суміщені програми, навчаючись за яким можна отримати ступінь Магістра і потім Доктора. Тривалість таких програм зазвичай менше, ніж при навчанні на два ступені роздільно.

Можна також після отримання ступеня бакалавра навчатися протягом року або двох з метою підготовки до докторській програмі. При цьому кандидат не обов'язково повинен мати ступінь Магістра. Після такої підготовки, можна подати заяву на зарахування на докторську програму. Якщо університет його схвалить, починається навчання, що веде до отримання ступеня Доктора.

First-professional Degrees (Професійні ступеня)

Професійні ступеня - це ступеня, визнані Департаментом США з освіти необхідними для подальшого ліцензування. Вони присвоюються у наступних областях: ветеринарія (DVM), богослов'я (Mdiv, BD), медицина (MD), оптометрії (OD), остеопатіческой медицина (DO), ортопедія (PodD, DP, DPM), право (LLB, JD), стоматологія (DDS, DMD), рабинське навчання (MHL, Rav), фармакологія (Bpharm, PharmD), хіропрактика (DC, DCM).

Переглядів: 3065 | Додав: ZIDAN | Теги: Наукові ступені | Рейтинг: 5.0/1
Пошук
Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту
  • чудові фото Полтава
  • статті про будівництво в Україні
  • Законодательство Украины
  • Кошториси - сметы будівельнику
  • хмарка магістра
    будівництво Організація управління капітальним Організація управління капітальним Організація управління капітальним Ринок кінцевої будівельної продукці креслення Плакат філософія Висновки суспільство джерела структура культура цивілізація науково-технічний прогрес Рецензія існування Правила оформлення МР природа ПЗ система проблема результат теоретично функція Наукові ступені Загальні вимоги техніка Людина Болонський процес практика істина магістр пізнання Форма категорії заперечення зміни якість діалектика розуміння розвиток звязки субстанція буття релігія наука теорія психоаналіз неопозитивізм позитивізм презентація життя Ірраціоналізм марксизм закон аспірантура докторантура міністерство Російська філософія стаття академія вимоги МОН аспирантура філософська концепція кант ідеали метод пізнання натурфілософія Філософія Середньовіччя Елліністична і римська філософія матерія і форма Сократ Атомістичні вчення Філософія Стародавнього Сходу німецька філософія середньовічна філософія
    © Pedchenko 2009-2024Хостинг від uCoz