П`ятниця, 10.05.2024, 20:50

Робимо магістерську роботу

Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
stats
Пошук
Форма входу
Статті
7. Атомістичні вчення античності (Демокріт, Епікур, Лукрецій Кар)
Поняття субстанції у філософії
Матеріальне виробництво – основа існування і розвитку суспільства. Людина суб’єкт життєдіяльності суспільства.
Вимоги до написання тексту та оформлення курсової роботи
Філософія Стародавнього Сходу (Китай, Індія): загальна характеристика
Нові файли
наказ 1112 МОН
ДСТУ Б В.2.7-46-96. Будівельні матеріали. Цементи загальнобудівельного призначення. Технічні умови.
Головна » 2011 » Січень » 28

Абітурієнт (У латинській мові звучить як abituriens (abiturientis), перекладається як людина збирається йти або в дослівному перекладі з латинської abiturus - "той, хто повинен піти"). У переважній більшості країн абітурієнт - особа, що закінчує середній навчальний заклад, але ще не склавши іспит. У Радянському Союзі з 50-х років XX століття, а пізніше і на пострадянській території термін отримав вже трохи інше значення. Абітурієнт - особа, що надходить у середню спеціальну або вищий навчальний заклад.

Студент(На латинському звучить як (studens), означає ретельно працюючий, учень, займається). Студентом називають людину навчається у вищому навчальному закладі, а в багатьох країнах студентами називають і учнів середніх навчальних закладів (коледжі). Колись у Стародавньому Римі, а також в середні століття студентами називали будь-якої людини, який займався процесом пізнання. У зв'язку з реорганізацією в XII столітті університетів термін став повсюдно вживатися і означав як викладача, так і учнів, але після введення для викладачів вчених звань (професор, доктор наук, доцент і т.д.) "Студентами" стали вважатися тільки учнів.

Бакалавр(У первинному значенні з латинської означає-подвассал, від baccalaria - маєток) - вчений ... Читати далі »

Переглядів: 1056 | Додав: ZIDAN | Дата: 28.01.2011 | Коментарі (0)

Більшість батьків студентів мають сумнів щодо того, чи варто їх дитині вчитися в бакалавріате і чи знайде він після отримання ступеня високооплачувану роботу. Спеціаліст HeadHunter з маркетингу поспішає розвіяти ці сумніви:

- На сьогоднішній день, саме по собі вищу освіту дуже цінно для роботодавців. Розміщуючи вакансію, більшість не вимагають кірок бакалавра або магістра. До того ж претенденти на вакансію намагаються не афішувати наявну ступінь бакалавра, спираючись лише на наявність вищої освіти. Робиться це з тієї причини, що потенційному роботодавцю, якщо йому повідомити про свою ступеня бакалавра, може здатися ступінь магістра упущеної і він може відмовити у працевлаштуванні.

В основній своїй масі, потенційних роботодавців цікавлять рівень знань і досвід претендента. І іноді ступінь магістра може зумовити результат співбесіди в кращу сторону.

З іншого боку, для більшості професійних напрямів важливіші 2 роки практики, ніж ті 2 роки, які здобувач провів в аудиторіях магістратури. І навряд чи такий стан справ в найближчій перспективі зміниться. Однак, в таких областях, як фармацевтика, юридичне право, психологія, все ж таки не обійтися без ступеня магістра.

Переглядів: 927 | Додав: ZIDAN | Дата: 28.01.2011 | Коментарі (0)

У такої дворівневої форми навчання досить супротивників. Багато хто вважає, що ступінь бакалаврів отримують недоучився молоді люди. Однак, ті вузи, які, не чекаючи відповідного закону, перейшли на таку систему освіти, з таким твердженням не згодні. Це такі авторитетні ВНЗ Росії, як Бауманка (МГТУ), Університет дружби народів і Інститут міжнародних відносин в Москві.

Освіта в двох рівнях дає можливість використовувати найбільш гнучкі навчальні курси. Таку думку висловив в інтерв'ю Комсомольській Правді Володимир Шадриков, професор Вищої школи економіки. Наприклад, у нашому навчальному закладі факультет психології має в одному бакалаврському напрямку три майстерні вузької спеціалізації. Така система (бакалавр - магістр) викликає більше роздумів про майбутню кар'єру. Зауважимо, що зовсім не заважає навчанню, скоріше навпаки. Підтверджується це на світовому рівні, адже близько 80% американських випускників закінчують вузи зі ступенем бакалавра.

Переглядів: 918 | Додав: ZIDAN | Дата: 28.01.2011 | Коментарі (0)

У магістратуру можна вступити шляхом здачі іспитів. Природно, тут більше платних місць, ніж на попередній ступені (бакалаврат). Наприклад, в одному з найбільших і авторитетних вузів Росії, Фінансової академії при уряді Російської Федерації, в цьому навчальному році виділено трохи менше 600 безкоштовних (бюджетних) місць в бакалавріате, тоді як в магістратурі всього лише 100 місць.

У будь-якому випадку, можливості вузів, в плані надання місць в магістратурі, різні. На це впливають, як якість навчання, так і кадрово-матеріальна база вузу.

Передбачено безкоштовне навчання в магістратурі особливо талановитих студентів. А ось у разі не дуже успішної здачі іспитів в магістратурі, при наявності, звичайно ж, вільних місць, зарахування відбувається на платну форму навчання. Дуже навіть може бути, що відучившись у вузі 5 років, студент зможе навчатися в магістратурі, однак тут також доведеться платити за навчання. Адже навчання в магістратурі вже випустила фахівця вважається вже другим рівнем вищої освіти.

Переглядів: 918 | Додав: ZIDAN | Дата: 28.01.2011 | Коментарі (0)

Пошук
Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту
  • чудові фото Полтава
  • статті про будівництво в Україні
  • Законодательство Украины
  • Кошториси - сметы будівельнику
  • хмарка магістра
    будівництво Організація управління капітальним Організація управління капітальним Організація управління капітальним Ринок кінцевої будівельної продукці креслення Плакат філософія Висновки суспільство джерела структура культура цивілізація науково-технічний прогрес Рецензія існування Правила оформлення МР природа ПЗ система проблема результат теоретично функція Наукові ступені Загальні вимоги техніка Людина Болонський процес практика істина магістр пізнання Форма категорії заперечення зміни якість діалектика розуміння розвиток звязки субстанція буття релігія наука теорія психоаналіз неопозитивізм позитивізм презентація життя Ірраціоналізм марксизм закон аспірантура докторантура міністерство Російська філософія стаття академія вимоги МОН аспирантура філософська концепція кант ідеали метод пізнання натурфілософія Філософія Середньовіччя Елліністична і римська філософія матерія і форма Сократ Атомістичні вчення Філософія Стародавнього Сходу німецька філософія середньовічна філософія
    © Pedchenko 2009-2024Хостинг від uCoz