Понеділок, 20.05.2024, 22:51

Робимо магістерську роботу

Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
stats
Пошук
Форма входу
Статті
7. Атомістичні вчення античності (Демокріт, Епікур, Лукрецій Кар)
Поняття субстанції у філософії
Матеріальне виробництво – основа існування і розвитку суспільства. Людина суб’єкт життєдіяльності суспільства.
Вимоги до написання тексту та оформлення курсової роботи
Філософія Стародавнього Сходу (Китай, Індія): загальна характеристика
Нові файли
наказ 1112 МОН
ДСТУ Б В.2.7-46-96. Будівельні матеріали. Цементи загальнобудівельного призначення. Технічні умови.
Головна » 2011 » Січень » 30 » Куди податися, якщо ти еколог ?
16:28
Куди податися, якщо ти еколог ?

Можливо, ти прийдеш на промислове підприємство, і станеш проводити моніторинг всіх технологічних процесів, при цьому, з'ясовуючи, що фабрика або цех «вдихає» і яку саме гидоту намагається «видихнути». Тут ти будеш брати участь у вдосконаленні та розробці обладнання, яке покликане охороняти навколишнє середовище. «Це вкрай земна спеціальність, в ній майже немає місця для романтики», - так говорить завідувачка кафедри промислової екології.

Інша область застосування твоїх сил - це організаційно-управлінська. Припустимо, у міському комітеті з захисту екології, де ти будеш здійснювати нагляд за всією екологічною діяльністю підприємств. Зазвичай подібні організації є в рамках бюджету з витікаючими звідси розмірами оплати. Однак, як не дивно, майже всі майбутні екологи практично не турбуються про свою зарплату. «Це робота буде корисна майбутнім поколінням», - говорить одна з альтруісток.

Якщо ти вже бачиш себе
в кріслі міського еколога, то май на увазі: зараз часто відсутні чіткі механізми для реалізації Закону про охорону навколишнього середовища, та й комітети з екології часто абсолютно безсилі. Ось тут і потрібен буде твій бійцівський характер і стійкий характер! А звідси - вже крок до великої політики. Оскільки в багатьох країнах саме партії «зелених» роблять всю погоду в суспільстві. Щоправда, це не можна сказати про Росію. Однак якщо ти хочеш отримати місце в Думі, твоя спеціальність стане як не можна до речі: майже всі серйозних партії хочуть мати в себе лавах серйозних професіоналів, які відмінно орієнтуються в області захисту природи.

Самої грошової вважається
, напевно, експертна діяльність у приватній фірмі. Підприємства звертаються до них для того, щоб провести екологічну експертизу вже діючих технологій або проектів, виявити резерви або усунути недоліки, збільшити ефективність використання устаткування, а також сертифікувати продукцію. Навіщо заводу платити гроші за різні екологічні заходи? По-перше, деякі бізнесмени вже зрозуміли, наскільки гостро зараз постали питання про охорону природи. По-друге, для престижних фірм це питання репутації, доброго імені, одним словом реноме. По-третє - це, на жаль, головна причина таких витрат на екологію, - підприємства повинні платити за вживання природних ресурсів (енергії, води і т.д.) і за викиди або скиди газів, пилу. Ось тут-то заводу і потрібно замислюється, як знизити штрафи за шкоду, якої вони завдають природі. Зробити грамотні розрахунки допоможе лише еколог.

Переглядів: 899 | Додав: ZIDAN | Рейтинг: 5.0/1
Пошук
Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту
  • чудові фото Полтава
  • статті про будівництво в Україні
  • Законодательство Украины
  • Кошториси - сметы будівельнику
  • хмарка магістра
    будівництво Організація управління капітальним Організація управління капітальним Організація управління капітальним Ринок кінцевої будівельної продукці креслення Плакат філософія Висновки суспільство джерела структура культура цивілізація науково-технічний прогрес Рецензія існування Правила оформлення МР природа ПЗ система проблема результат теоретично функція Наукові ступені Загальні вимоги техніка Людина Болонський процес практика істина магістр пізнання Форма категорії заперечення зміни якість діалектика розуміння розвиток звязки субстанція буття релігія наука теорія психоаналіз неопозитивізм позитивізм презентація життя Ірраціоналізм марксизм закон аспірантура докторантура міністерство Російська філософія стаття академія вимоги МОН аспирантура філософська концепція кант ідеали метод пізнання натурфілософія Філософія Середньовіччя Елліністична і римська філософія матерія і форма Сократ Атомістичні вчення Філософія Стародавнього Сходу німецька філософія середньовічна філософія
    © Pedchenko 2009-2024Хостинг від uCoz